Ezt a savanykás gyümölcsöt kompót, dzsem, lekvár, illetve fagyasztva szokás eltenni.…
Hozzávalók: jókora disznócomb darab (min.1 kg) babérlevél, fokhagyma, só, bors, hagyma…
Tejfeles lepény. Általában kenyérsütéskor, kalácssütéskor készítették ezt a finomságot a…
Hozzávalók: egy jókora hátsó báránycomb kis bordával belsőségek: máj, tüdő stb. 2-3 főtt…
Hozzávalók: fél kiló gomba (csiperke) 1 fej hagyma fűszerek: só, bors, piros paprika,…
Hozzávalók: 1 fej hagyma 1-2 tök vagy cukkini 2-3 húsos paprika (minél több színű) 3…
Hozzávalók: 1 negyed csirkemell 2 közepes krumpli 1 murok (sárgarépa) olaj, oregano…
Hozzávalók: 1 zacskó fagyasztott, 2 konzerv paszuly vagy 0.5 – 1 kg friss paszuly 2 murok…
Hozzávalók: 1 kg hagyma vegyesen (lila, sárga) 2 paradicsom, vagy 1 dl paradicsomlé 4…
Hozzávalók: 1 l félédes vörös bor 1 fél alma 1 fél narancs vagy 1 kiskanál narancs…
Hozzávalók: 3 tojás 1 csésze cukor 1 csésze liszt fél sütőpor 3 kanál olaj 1 narancs…
Hozzávalók: 2 személynek 1 alsó pulykacomb 2 maréknyi szójagranulátum 3-4 szál…