Lencse „bolognai” cukkini spagettivel

  • 2017.09.06.
  • 4

A zöldségből spirálozott spagetti kalóriatakarékos megoldás a szénhidrát dús tésztával szemben és nem utolsó sorban igazán finom. Cukkinit egész évben kapni, így télen is el fogom készíteni ezt a 30 perc alatt tálalható fogást.Hozzávalók 3-4 főre:2 db saláta cukkini1 evőkanál olívaolaj100 g szeletelt bacon1 közepes hagyma, aprítva4 gerezd fokhagyma, reszelve400 ml
(házi) paradicsomlé,
vagy 1 konzerv hámozott paradicsom15 dkg vörös lencse1 teáskanál füstölt paprika (pimenton de la vera)2 teáskanál morzsolt oregánó1 teáskanál vörösborecetsó és bors, ízlés szerintaprított petrezselyem a tálaláshoz (opcionális)Felmelegített serpenyőben az olívaolajon megpirítom a felcsíkozott bacont, majd üvegesre dinsztelem rajta a hagymát és fokhagymát. Hozzáadom a megmosott vörös lencsét és a fűszereket, felöntöm a paradicsomlével és kevergetve addig főzöm, míg megpuhul a lencse. Ízesítem az ecettel és ha kell, igazítok az ízén sóval, borssal.Zöldség spirálozóval elkészítem a cukkini spagettit, tányérokra szedem és megkoronázom a lencseraguval és aprított petrezselyemmel

megszórva kínálom.Innen
az ötlet.