Szilveszteri receptajánlat

  • 2017.12.29.
  • 1

Aszalt gyümölcs kompót
Az elmúlt évek egyik slágerreceptje volt a Makronaután. Ez nem is lehet véletlen, hiszen ez egy olyan desszert, amivel a télbe nyarat varázsolhatunk.  Nem kell más hozzá, mint aszalt gyümölcsök, és még néhány adalék, amelyekkel megbolondítjuk! Szilveszterkor egy kis vörösborral meglocsolva forraltboros hangulata lesz.Hozzávalók 4 személyre: 50-50 gramm aszalt alma, szilva, barack, körte és mazsola, 1/4 l grapefruitlé, 2 evőkanál rum, 1 evőkanál őrölt fahéj, 1 evőkanál reszelt citromhéj, 1 csésze narancslé, 3 evőkanál méz, ízlés szerint karobpor, 50 g dióféle vegyesen
Elkészítés: Az aszalt gyümölcsöket felaprítjuk, és a mazsolával együtt egy tálba tesszük. Ráöntjük a grapefruitlevet, a rumot, a fahéjat, a citromhéjat és a narancslét, letakarjuk és éjszaka állni hagyjuk. Másnap az egészet takaréklángon 10 percig főzzük. Mézzel édesítjük, ízlés szerinti mennyiségű karobport keverünk hozzá, ez egy kicsit megköti. Diógerezdekkel, mandulával díszítve melegen vagy hidegen tálaljuk. Mi most a fotózáskor friss szőlőszemeket is tettünk rá.