Áfonyás-mandulás bögrés süti

  • 2023.07.27.
  • 9


 
Hozzávalók (egy tepsihez, kb. 15 adag):

1 bögre natúr joghurt
2/3 bögre olaj
1 bögre 4:1 édesítő
3 bögre zabpehelyliszt
3 db tojás
1 kk. vaníliaaroma
1 csomag sütőpor
450 g áfonya
100 g mandula

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
Az édesítőt keverd ki az olajjal és a tojással.
Mérd hozzá a natúr joghurtot és a vaníliaaromát, majd a sóval és sütőporral elkevert lisztet.
A masszát mérd a tepsibe, majd nyomkodd bele az áfonyaszemeket és a szeletelt mandulát is szórd rá.
Tedd a tepsit a sütőbe és kb. 25 perc alatt süsd aranybarnára. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e teljesen.

Ez a sütemény kisétkezésre, ebéd után megfelelő választás lehet, ugyanis hozzáadott cukrot nem tartalmaz és magas a rosttartalma is.
Energia- és tápanyagtartalom (1 adagban, ha a teljes tepsi 15 adag):

Energia: 281 kcal
Zsír: 18,1 g
Szénhidrát: 20,4 g
Fehérje: 7,2 g
Rost: 4,8 g