5 ínycsiklandó fogás a húsvéti hidegtálra

  • 2014.04.12.
  • 2

Húsvétkor, sok helyen él még a hagyomány, hogy húsvéthétfőn a férfiak felkerekednek és locsolkodni mennek. A locsolkodókat pedig, illik megkínálni. Ezért, sok családnál készítenek különféle, vendégváró hidegtálat majonézes salátákkal, töltött tojással, torma, vagy tojáskrémmel töltött sonkával, sült húsokkal, pástétomokkal.Én is ilyen, hidegtálra való, finomságok receptjeit gyűjtöttem össze a blogról, ízelítőül.A receptek a képekre kattintva elérhetőek.Töltött tojás, friss kakukkfűvel ízesített kolbászkrémmel.Kolbászos krémmel töltött tojás, kakukkfűvelFüstölt sonkával és tormával készült krémmel töltött tojások, bazsalikommal ízesítve.Sonkás-tormás krémmel töltött tojás bazsalikommalEz a mutatós, sós piskótába tekert, majonézes-sonkás saláta is kitűnő választás lehet az ünnepi asztalra.Piskóta rolád majonézes salátával töltveIlyen ízletes, színes tojáskrémes falatkákat is készíthetünk. Biztosan ízleni fog a vendégeknek.Tojáskrém színesenEzzel a libamájpástétommal is tuti sikert arathatunk, persze, ha nem csak magunkat kényeztetjük vele, hanem a vendégek is kapnak belőle.Tokaji aszúban párolt libamájpástétom, pirított kalácson, dijoni mustáros fügelekvárralHamarosan érkeznek a kalács receptek is.Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’Még több finomság:5 medvehagymával készült ínycsiklandó fogás5+1 kitűnő, bárányhúsból készült fogás a Húsvéti asztalraTojáskrém színesenZöldfűszeres túrókrém, kőrözött, tojáskrém paprikában tálalvaSütőtökös, sonkás házi metélt, bazsalikommal