Füstölt húsos paszulyleves

  • 2014.03.12.
  • 2

Hozzávalók:
1 db füstölt orja, 30 dkg száraz fehérpaszuly, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 sárgarépa, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 2 dl paradicsomlé, só, fűszerpaprika, ecetes tárkony; a tálaláshoz: 2 dl tejföl Elkészítése: A paszulyt előző este hideg vízbe áztatjuk. A füstölt orját megmossuk és hideg vízben főni tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a szétzúzott fokhagymát. Mikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a paszulyt, a megtisztított és karikára vágott sárgarépát meg a tárkonyt és megsózzuk. Mikor a hús megfőtt
kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, leszedjük a csontról és visszatesszük a levesbe. Az olajon világosra pirítjuk a lisztet, félrehúzzuk és belekavarjuk a fűszerpaprikát, felöntjük a paradicsomlével és csomómentesre kavarjuk, majd a levesre töltjük és kiforraljuk.
Tejföllel és ecetes hagymával tálaljuk.