Baba ganoush

  • 2016.10.12.
  • 0

Vegán padlizsánkrém kicsit másképp, mint azt gyerekkoromban megszoktam. Tahinivel, paradicsommal és uborkával.Hozzávalók (2-4 adaghoz):2 nagy padlizsán3 ek. tahini (szezámkrém)10 koktélparadicsom1/2 kígyóuborka1 nagy gerezd fokhagyma1/2 citrom leve (kisebb)olívaolajsó, bors4-5 szál petrezselyem1 tk. agavé /mézA padlizsánokat előmelegített 200 fokos sütőben 30-40 perc alatt puhára sütöm. Héját lehámozom, a puha belsőt pedig apróra vagdosom késsel. Szűrőbe teszem és hagyom lecsurogni a felesleges folyadékot.A paradicsomot és uborkát apróra vágom.Egy nagyobb tálban a padlizsánt, a tahinit és a citromlevet robotgéppel közepes és gyors fokozaton összedolgozom, szépen kifehéredik. Hozzáadom a reszelt fokhagymát, ízlés szerint só/bors is kerül bele, illetve belecsurgatom az agavét és beleszórom az apróra vágott petrezselymet. Összekeverem a paradicsom és uborkával is. Olívaolajat csurgatok rá és azonnal vagy még aznap tálalom. A friss fokhagyma miatt ne tároljuk sokáig. Friss kenyérrel fogyasztjuk.Inspiráció
innen