Meggyes kókuszlisztes süti

  • 2018.06.16.
  • 8

Igyekszem egészségesen táplálkozni, ezért olyan receptekkel is kísérletezem, amelyek csökkentett szénhidrát- és cukortartalmúak.
Már egy ideje ismerkedem az alternatív lisztekkel. Korábbi próbálkozásaim során megtapasztaltam, hogy a búzaliszt 1:1 arányban nem helyettesíthető kókuszliszttel. Ez a liszt nagyon sok nedvességet köt meg, nagyon kevés kell a süteményekbe. Ennél a kevert sütinél beváltak az arányok,
bátran ajánlom kipróbálásra. Diétás, nem túl édes süteményről van szó, melybe most meggyet tettem, hisz ennek a gyümölcsnek van szezonja. Természetesen más nyári gyümölccsel is készíthető.Meggyes kókuszlisztes sütiHozzávalók:A kevert tésztához: 30 g kókuszliszt70 g zabpehelyliszt20 g teljes kiőrlésű búzalisztfél csomag sütőpor 50 g eritrit
2 tojás pici só6 evőkanál olaj200 g görög joghurt200 g meggyElkészítés:A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A meggyet megmossuk és kimagozzuk. A zabpehelylisztet és a teljes kiőrlésű búzalisztet összekeverjük a kókuszliszttel, a sóval és a sütőporral.Robotgép segítségével a tojásokat az eritrittel habosra verjük, végül a joghurtot és az olajat is belekeverjük. Ezt követően a lisztes keveréket hozzáadjuk a tojásos-joghurtos részhez és kikeverjük. A kevert tésztába belekeverjük a magozott meggyet.A formába sütőpapírt teszünk és belesimítjuk a tésztát. A süteményt 25-30 percig tűpróbáig sütjük.