Ananászos túrókocka

  • 2018.02.06.
  • 5

Vasárnap a konyhában pakolva találtam egy doboz ananászkonzervet, amely már elég régóta a polcon pihent. Úgy döntöttem, hogy ideje lesz felhasználni, s mi mást csinálhattam volna vele, mint egy finom süteményt. Eszembe jutott, hogy régen nagyon sokszor sütöttem ezt a szuper túrós süteményt ananásszal. Egyszerű, de nagyon finom. A vasárnapi ebéd után nagyon jól tud esni.
:)Ananászos túrókockaHozzávalók:A kakaós piskótához:3 tojás100 g liszt 100 g cukor (nálam most csak 80 g volt, annak a fele is eritrit volt)6 evőkanál víz3 evőkanál olaj2 evőkanál jó minőségű holland kakaóporfél tasak sütőpor A túrókrémhez:50 dkg túró3 evőkanál tejföl2 tasak vaníliás cukor60-80 dkg cukor (nálam eritrit volt)A tetejére:1 doboz ananászkonzerv
1 tasak színtelen tortazselékevés víz Elkészítés:A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat, majd elkeverjük az egészet. A kakaóport, a lisztet és a sütőport összeszitáljuk és beledolgozzuk a tojássárgájás részbe. Végül óvatosan
a tojások felvert habját is beleforgatjuk. Kivajazott tepsibe öntjük és 20-25 percig sütjük. Tűpróba!Elkészítjük a túrós krémet. A túróhoz hozzáadjuk a kétféle cukort és a tejfölt, majd botmixerrel krémesre keverjük. Ezután az elkészült krémet a kihűlt piskótára kenjük. A túróréteget sűrűn
kirakjuk ananászdarabkákkal. A tetejére a konzervben lévő ananászlé felhasználásával zselét készítünk. A színtelen tortazselét felöntjük az ananászlével, kipótoljuk egy kevés vízzel, hogy 3 dl legyen a folyadék. A tortazselét folytonos keverés közben lassú tűzön forrástól számítva 1 percig főzzük. A zselét pár percig állni hagyjuk, majd amikor már az állaga kezd sűrűsödni, akkor a sütemény közepétől indulva az túrós-ananászos felületre csurgatjuk.
A süteményt pár órára hűtőbe helyezzük, majd kockákra vágjuk.