Banános-mogyoróvajas zabgolyó

  • 2017.08.08.
  • 6

Villámgyorsan elkészíthető egészséges reggeli vagy délutáni energialöket. Ha egész nap úton vagyok, akkor szoktam csomagolni, életmentő belőle 2-3 darab, mikor már lent van az energiaszintem. Ez most egy egyszerű változat, turbózhatjuk magok hozzáadásával, esetleg meggyet a közepébe lehet tenni, illetve forgathatjuk akár kókuszreszelékbe, kakaóporba, darált magvakba is, mindenhogy jó lesz.A nasi beilleszthetúő a Fitness Junkie táplálkozási programba is :)Hozzávalók:kb. 12 nagyobb golyóhoz1 banán60 gr mogyoróvaj100 gr zabpehely
20 gr holland kakaópor1 ek. méz ( el is hagyható, vagy édesítővel helyettesíthető)kb. fél dl forró víz20 gr finomszemű zabpehelypár ek. olvasztott étcsokipuffasztott amaránt ( bioboltokban, drogériákban kapható)pirított szezámmagElkészítés:1. Az első 5 hozzávalót ( félkövérrel betűkkel jeleztem őket) késes aprítógépbe tesszük és összedolgozzuk. Igény szerint annyi forró vizet adunk hozzá, hogy ragacsos, de formázható masszát kapjunk.2. Ezután a finomszemű zabpelyhet kézzel belekeverjük ( így maradnak benne nagyobb szem zabpelyhek is)
és hűtőbe tesszük a masszát 10-15 percre.3. Golyókat formázunk a masszából és amíg a bevonóanyagokat előkészítjük, visszatesszük a golyókat a hűtőbe.
4. Pár kocka étcsokit felolvasztunk és langyosra hűtünk. A szezámmagot száraz serpenyőben lepirítjuk: így ropogósabb lesz és karakteresebb lesz az íze is.
5. A tenyerünket kicsit bekenjük az olvasztott csokival és meggörgetjük benne a golyókat majd meghempergetjük őket vagy a puffasztott amarántban vagy a pirított szezámmagban. A tenyerünket minden golyó után csokizzuk.Azért nem mártjuk ki a golyókat csokiban, mert nem bonbon jelleget szeretnénk ezeknek a golyóknak adni, megmaradunk az egészséges vonalnál. Így csak annyi csokira van szükségünk, hogy a magok rátapadjanak a golyóra.
Fogyasztásig hűtőbe tesszük őket.