Áfonyás morzsasüti

  • 2017.08.12.
  • 4

A tv paprika egyik műsorában láttam ezt a sütit, amit ha jól emlékszem Havas Dóra sütött. Nagyon megtetszett, hogy ilyen gyorsan elkészíthető és mutatós sütike. Így hát el is döntöttem, hogy ha esik ha fúj (egyik sem mert 40 fok garantáltan megvolt :D ) én megsütöm. Igazán finom, könnyed kis süti, az alján puha tésztát kellemesen kiegészíti a tetején lévő ropogós morzsa na meg a sok sok friss áfonya. :)Hozzávalók:Morzsához:40 g liszt100 g cukor55 g hideg vajfél tk fahéjTésztához:125 ml tej55 g puha vaj25 dkg liszt15 dkg cukor1 citrom héja1 tojáscsipet sóFél cs sütőpor20 dkg áfonyaElkészítés: Először a morzsát készítjük el, amihez a hozzávalókat szép morzsásra dolgozzuk a két kezünkkel. A tésztához a vajat, cukrot, citromhéjat kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojást és azzal is habosítjuk. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval, majd a tejjel felváltva részletekben a tojásos masszához keverjük. Zsírozott-lisztezett tepsibe öntjük a masszát, elegyengetjük, rászórjuk az áfonyát, majd a morzsát és 190 fokra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük. En fahéjas porcukorral megszórva tálaltam.Itt tudtok csatlakozni hozzám!