Kacsamell saláta

  • 2018.01.14.
  • 9

Karácsonyra terveztem a kacsamellet, de aztán elmaradt. Most viszont pompás salátában kapott helyet! :) Szeretem, ha a kacsamell rózsaszínűre van sütve. Ez ötvözve a gyümölcsökkel és salátával... nehéz szavakba foglalni! :)Hozzávalók: 2
db
kacsamellfilé, 2
db
narancs, 2
ek
balzsamecet, 1
tk
méz, 60
cl olívaolaj, 2
db
gránátalma, 2
cm
gyömbér, só, bors, 1
csomag
rukkolaElőmelegítjük a sütőt 160 °C-ra. A kacsamell bőrét átlósan beirdaljuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőbe helyezzük, bőrös felével lefelé, és közepes lángon, lassan kiolvasztjuk a zsírját. A kisült zsírt én kis edénybe töltöttem, finom lesz az friss kenyérrel és lila hagymával. :) A bőrös felével felfelé tepsire helyezzük, a tetejét meghintjük frissen reszelt narancshéjjal. A kacsamellet betesszük a sütőbe, és 15-20 percig sütjük attól függően, hogy mennyire szeretnénk rózsaszínűre elkészíteni. Szeletelés előtt legalább 10 percig pihentetjük. Kifejtjük a gránátalma magjait, kifilézzük a narancsot. A narancslét, amely megmarad, nem dobjuk ki, majd az öntethez használjuk. A balzsamecethez adjuk a mézet és a reszelt gyömbért, sózzuk, borsozzuk, majd lassan hozzákeverjük az olívaolajat és a narancslevet, amely összegyűlt a narancs filézése alatt. Végül összeforgatjuk a rukkolával. A saláta tetejét megszórjuk a gránátalmával és a kifilézett naranccsal, majd ráhelyezzük a vékonyra szeletelt kacsamellet.