HAMBURGER - VEGÁN (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.02.05.
  • 2

Hozzávalók:10 dkg Naturbit hajdina liszt (ITT)15 dkg köles liszt (ITT)5,5 dkg Naturbit tápióka keményítő (ITT)3,5 dkg útifűmaghéj5 gr sütőpor10 gr xantán5 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)4 dl víz1 ek citromlé+ olaj a kenéshez+ szezámmag a szóráshozElkészítés:Az alapanyagokat egy tálban jó alaposan kidolgozzuk, majd négy részre osztjuk. Zsemléket formázunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük, majd lekenjük olajjal, megszórjuk szezámmaggal.180 fokos sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.Vegán gombás pogácsaHozzávalók:2 nagyobb fej gomba2 laska gomba1 db répa5 kelbimbócsicseriborsó liszt1 ek útifűmaghéjsókb 5-6 ek vízízlés szerint fűszerekElkészítés:A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk és szeletelőgépbe tesszük, aprítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, vizet, sót, útifűmaghéjat és annyi csicseriborsólisztet, hogy gyúrható legyen. Majd pogácsákat formázunk belőle, kezünkkel lenyomkodjuk (4 db ), sütőpapíros tepsire tesszük és kb 20 perc alatt megsütjük.