A legegyszerűbb epres csokis pite sütés nélkül

  • 2016.05.01.
  • 8

Baj van, sajnos, elfagyott az eper. Persze, lesz azért, de számíthatunk arra, hogy drágán juthatunk csak hozzá. A fóliásat persze nem érintette a fagy, én is ilyet vettem, és nagyon finom; el is határoztam, hogy süteménybe foglalom. Egyszerű süteménybe.A hozzávalók sora sem hosszú: keksz alap, ganache töltelék és eper. Tömény, de nagyon finom.Hozzávalók:30 dkg zabkeksz (Győri édesből másfél guriga)10 dkg puha vaj2 ek kakaóporA töltelékhez:20 dkg étcsoki2 dl tejszínA díszítéshez:epercsokidaraA kekszet késes aprítóban megdaráljuk, hozzáadjuk a puha vajat és a kakaóport. Egy 28 centi átmérőjű piteforma aljába sütőpapírt vágunk, hogy később majd egyszerűbben ki tudjuk venni a sütit. Az én formám olyan, hogy az alja kiemelhető a keretből; ez a legjobb ehhez a típusú süteményhez. Az Ikeában vettem, egyébként, még 2000 forint sem volt.Ha egyenletesen elrendeztük a formában a kekszalapot, hűtőbe tesszük dermedni.Közben elkészítjük a ganache-t: Felforrósítjuk a tejszínt, beletördeljük a csokit, és addig kevergetjük, amíg egynemű, homogén, sötétbarna masszát nem kapunk. Az alapba öntjük, de NEM VESSZÜK MÉG KI a kekszalapot a formából semmiképp, ugyanis a langyos csokimassza felolvasztja a vajas keveréket, aztán sírhatunk.A csokiba belerakosgatjuk a finom eperdarabokat, és tetszés szerint díszítjük – nekem volt ithhon arany csokikavicsom, ez került a tetejére, amitől igazán ünnepi lett. Úgyis anyák napja volt ma, a képen látható csokrot kaptam a gyerekeimtől.A pitét azonban nem a családomnak készítettem, épp elég sütit ettek a hétvégén, mivel szombaton volt Bálint ballagása, amelynek örömére családi összejövetelt rendeztünk. Így aztán a képen látható sütit barátaim ették meg, egyöntetű elragadtatott hümmögések közepette. Próbáljátok ki. Nagyon jó.És ezúton szeretnék kellemes érettségit kívánni minden érintettnek az elkövetkező hétre.Bálint fiam, hajár, hajrá!Egy pillanat a ballagásból.

Címkék

Süti Desszertek