Póréhagymás csirkés lasagne

  • 2017.07.14.
  • 3

Azt hiszem kezdek belehúzni az elmaradt receptekkel, amikre már nem is emlékszem olyan régen készültek. Az elmúlt egy hónapban semmi időm nem volt a fotózásra és most tényleg kiélhettük magunkat, az egyszerűbb hagyományos ételeken, amik valljuk be nálunk ritkábban készülnek. Persze nem azért, mert nem szeretjük, hanem mert imádok főzni olyan ételeket, amikkel még korábban nem próbálkoztam. Vagy éppen szeretnék új ízvilág után kutatni. A házunk előtti "kertben"(én így hívom, de egy olyan társasáházban lakunk, aminek van egy kis kertje, garázsa, ami háta mögött grill terasz lesz egyszer), nekünk a hátul az elől, mert arról van a bejáratunk térnövelés miatt, van már 8 szép cserepes muskátlim, ma a piacról beszereztem 2 szép nagy levendulát és egy rozmaringot meg egy bazsalikomot. Azt hiszem kell egy kis fűszeres kert. Agyalok mindig :) Friss fűszerekkel sokkal jobban szeretek dolgozni, intenzívebb lesz az étel íze, ráadásul párolásnál jobban átveszi a hús a fűszerek illatát is.Póréhagymás csirkés lasagneHozzávalók 4-6 személy részére:80 dkg csirkemellfilé1szál póréhagyma1 szál friss tárkony1/2 csokor petrezselyem4-5 szál friss kakukkfű1-2 szál friss rozmaringsóbors3 evőkanál olívaolaj3 dl víza besamel mártáshoz:5 dkg vaj2 evőkanál liszt5 dl tejőrölt fehérborsőrölt szerecsendiósótovábbá:25 dkg lasagne tészta20 dkg füstölt sajtElkészítés:A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk és borsozzuk, majd olívaolajon fehéredésig pirítjuk. A fűszereket felaprítjuk, a csirkemellhez adjuk, majd felöntjük vízzel és lefedve 30-40 perc alatt puhára pároljuk. (A levét nem kell elfőzni!)A besamel mártáshoz a vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük, egy kicsit megpirítjuk. Ezután öntjük hozzá fokozatosan a tejet, ügyelve arra, hogy csomómentes legyen a mártásunk. A végén miután besűrűsödött, borssal, szerecsendióval és sóval ízesítjük.A besamel mártás felét a párolt csirkemellhez adjuk.Egy közepes jénai aljára teszünk pár kanálnyi szaftot, erre jön egy réteg tészta, majd folyamatosan a hússal rétegezzük. A tetejét befedjük a maradék besamel mártással, majd reszelt füstölt sajttal bőségesen megszórjuk.Előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük és 30-40 perc alatt készre sütjük.