Menüajánló

  • 2013.07.06.
  • 2

Hosszú idő után ez volt az első hétvégénk, amikor nem dolgoztunk, nem kellett mennünk sehová, nyugiban, együtt, itthon töltöttük a szombat-vasárnapot. Nagyon élveztük, szombaton Csengével készítettük az ebédet, míg apa az udvaron és a kertben ténykedett. Ilyen ügyesen segített,aztán így elfáradt: :)A menü pedig a következő volt:TYÚKHÚSLEVES CSIGATÉSZTÁVALTOJÁSFASÍRT PIRÍTOTT-PÁROLT ÚJBURGONYÁVAL, SÓSKAMÁRTÁSSALCITROMPARFÉ NARANCSÖNTETTELPIRÍTOTT-PÁROLT ÚJBURGONYAAz újburgonyát most nem a hagyományosnak mondható, párolt-petrezselyemzöldes verzióban készítettem el, hanem kipróbáltam a sütőben pirított-párolt változatot (nemrég Katinál is láttam hasonlóan módon készítve). Mondhatom, nagyon finom lett, kívül kissé ropogós, belül pedig omlós, nagyon puha így a burgonya. Egy picit talán még jobban meg is lehet pirítani, nálunk most ilyen lett. Sok sikert hozzá!Hozzávalók:1 kg apró szemű újburgonya1 evőkanál vajsóAz apró újburgonya héját lekapartam (illetve az enyémet inkább már hámozni kellett), váltott vízben többször átmostam a burgonyaszemeket.Lábasba tettem, megsóztam és hozzáadtam a vajat.Előmelegített, 210 fokos sütőbe tettem, és sütni, pirítani kezdtem.Amikor jó félpuha volt, fél pohár vizet adtam hozzá, és visszatettem a sütőbe addig, amíg a víz elpárolgott és a burgonya szép pirult, omlósan puha lett.TOJÁSFASÍRTA tojásfasírt receptjét a Kifőztük magazin 2013. júliusi számában láttam meg, Katuci készítette, nekem pedig nagyon megtetszett. Sort is kerítettem rá, egyszerűen elkészíthető, olcsó, mégis nagyon finom feltét lehet főzelékekhez, de salátával vagy akár kenyérrel, idényzöldségekkel is tökéletes. Sok sikert hozzá!Hozzávalók kb. 25 darabhoz:7 tojás2 kisebb zsemle3 gerezd fokhagyma1 kisebb fej vöröshagymasó, őrölt bors, petrezselyemzöld4 evőkanál zsemlemorzsazsemlemorzsa, olajHat tojásból kevés olajon - sóval ízesítve - kemény tojásrántottát sütöttem.A zsemléket késes aprítóval morzsásra aprítottam, majd szintén a késes aprítót használva felaprítottam a megtisztított vöröshagymát és fokhagymagerezdeket is.Egy tálban összekevertem, szép egynemű masszává állítottam össze a rántottát, az aprított zsemléket és hagymakockákat, egy egész nyers tojást.Ízesítettem sóval, őrölt borssal, petrezselyemzölddel és szükség szerinti mennyiségű zsemlemorzsát adtam még hozzá.A masszából fasírtgolyókat formáztam, sütés előtt még zsemlemorzsába forgattam, majd bő, forró olajban pár perc alatt kisütöttem őket.Papírtörlőre szedve felitattam róla a felesleges zsiradékot, újburgonyával és sóskamártással tálaltam.Szép hétvégét mindenkinek! :)))