Almapuncs.

  • 2018.01.16.
  • 1

Az éjszaka végre hó lepte be felénk is a tájat, és az mellett hogy szép fehér minden, eléggé hideg van. Igaz nem sok hó esett, de pl. a járdák leseprése után bizony jó volt belépni a meleg lakásba, és elkortyolgatni ezt a finom, fűszeres puncsot. Az elkészítése roppant egyszerű, és mivel az almalé mellett bor is van benne, így csakis felnőtteknek ajánlott a fogyasztása......Hozzávalók:2 db édes alma1 l almalé6 dl édes fehérbor2 tk forralt-bor fűszerkeverék1/2 citrom és narancs héja1 cs vaníliás cukor4-5 ek méz (v. ízlés szerint)Az almaléhez adjuk hozzá a bort, a fűszerkeveréket, a narancs és citromhéjat, és főzzük pár percig, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk kb. 10 percig lefedve állni.
Ezután szűrjük le, és adjuk hozzá a vaníliás cukrot, ízlés szerint ízesítsük mézzel, és újra forraljuk fel.Az almát vágjuk fel kisebb kockákra, majd citromlével csepegtessük meg, és keverjük össze. (nem kell csak pár csepp citromlé hozzá)A tűzről levett forró, fűszeres puncsba tegyük bele a felkockázott almát, majd fedjük le, és hagyjuk langyosra hűlni. (érdemes állni hagyni az almakockákkal, mert sokkal finomabb lesz az íze)A langyosra hűlt puncsot merjük poharakba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint pl. forrón is elkortyolgathatjuk.