Hideg meggyleves szederrel

  • 2017.07.04.
  • 5

Ebben a csodás időben mi más is készülhetne, mint gyümölcsleves. Egy kis könnyű kanalazni való némi extrával. Olyan csodás, óriási fekete szeder terem idén a kertünkben, hogy kár megfőzni, ezért csak frissen ment a kész levesbe, mint egyféle levesbetét. Hidegen a legjobb, csak nehéz kivárni, hogy jól lehűljön. Hozzávalók 4 főre: *50 dkg meggy *15 dkg fekete szeder *1 nagy csipet só *1 ek házi vaníliás cukor *2-3 ek cukor *1 tk őrölt fahéj *5-6 db egész szegfűszeg *2 ek vaníliás pudingpor *2 dl sűrű tejszín A megtisztított meggyet dupla annyi vízben feltesszük főni, mint maga a gyümölcs. (Én pár darabot kimagvaztam, ez adja a lé csodás színét, de a többit egészben hagytam. Természetesen ez ízlés kérdése.)
Ízesítjük a fűszerekkel.
A pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd felhígítjuk pár evőkanál forró leves lével, és kevergetve a levesbe csorgatjuk. Hagyjuk besűrűsödni, majd jól behűtjük.
A szeder szemekkel kínáljuk.A Facebookon is megtaláltok.Már Instagramon is fent vagyok.