1041 bejegyzés
A parókia konyhájából
Két vagy három éve vetettem rebarbarát a telken. Nem lettek vastagok a levelei, de…
A parókia konyhájából
Csak egy kis ötlet ismét a zöldhagyma levelének a felhasználásához, ha valaki nem…
A parókia konyhájából
Na, jó, nem egészen gömbnek néznek most ki, de sütés előtt még igen. Persze nem várható,…
A parókia konyhájából
A "Mi legyen a zöldhagymalevéllel?" című sorozat újabb fejezetét látják kedves…
A parókia konyhájából
A telkünkön vadsóska terem. Már írtam arról, hogy eleinte nem mertem szedni belőle,…
A parókia konyhájából
Itt a tavasz, és vele a sok finom zöld is megjelenik. A telken már szedtem egy nagy…
A parókia konyhájából
Inkább "tyúkatlan láb" lenne a helyes elnevezése, nem? Bár lábra sem hasonlít, mint…
A parókia konyhájából
Szép énekkel köszöntöm kedves olvasóimat húsvét/feltámadás ünnepén. Tímár Sára és…
A parókia konyhájából
A protestánsok hagyományosan csak nagypénteken nem esznek húst.* Tájegységenként…
A parókia konyhájából
A húsvét elmaradhatatlan süteménye a kelt kalács. Az előző bejegyzésben mutattam a…
A parókia konyhájából
Közeledik a húsvét, megint egy két napos ünnep, amikor jól teleehetjük magunkat.…
A parókia konyhájából
Éva nemrég tett közzé egy császármorzsa receptet. Nehéz lesz elhinni, hogy nem az…