Franciás zöldség köret

  • 2024.01.14.
  • 7


Hivatalosan
főzeléknek számít ez is ám szó sincs semmilyen sűrítésről se rántás se habarás nem szükségeltetik,
ezáltal sokkal könnyedebb, az étel .Készíthetünk franciásan
sárgarépát,
kukoricát,
zöldbabot,
kelbimbót, brokkolit,
zöldbabot ( sárga vajbabot), spenótot, gombát
vagy amilyen zöldséget gondolunkA frissen sültekhez , halakhoz de akár rántott húsokhoz is kitűnően illő köret
a franciás zöldség:A
franciásan
készülő zöldségeket
párolással
készülnek. A zöldség féléket
tisztítás darabolás után
,majdnem
( és szerintem ezen van
hangsúly,!!) puhára főzünk vízben . Ezután leszűrjük és vajon puhára pároljuk.
Ízesítjük sóval , finomra vágott petrezselyem zölddel és
a zöldséghez illő egyéb zöld fűszerrel vagy esetleg szárítottal.Szintén

ismert és gyakran alkalmazott eljárás ha vajon pároljuk meg a zöldségeket és kevés hús-vagy zöldség lével engedjük fel.

Hozzávalók :800 g
zöldség (sárgarépa, zöldborsó ,vajbab,
gomba, spenót , brokkoli ,kelbimbó
80 g vaj
2 g só1 csokor petrezselyem zöldje
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
https://hu.pinterest.com/rozIbolya/

https://www.facebook.com/rozmaringesibolya/



var linkwithin_site_id = 2505754;