Stíriai metélt

  • 2021.12.05.
  • 1


Nem csináltam még sosem...anyukám sem csinált sosem....Egy főzős műsorban /Főmenü/ láttam meg a hétvégén,
innen jött, hogy
most megpróbálom. Nem nagy adag készült,
hiszen csak ketten voltunk rá!!20x20 üvegtál
20 dkg túrót elkevertem 8 dkg liszttel, 1 egész tojással, fél ek.steviával....persze cukorral is lehet.Hütőbe tettem.3 tojást kettéválasztottam. A sárgáját összekevertem fél ek.steviával, 1 ek.mazsolával, 3 dkg lágy vajjal, 3 ek.tejföllel, reszelt citromhéjjal.Követtem a hűtőből a tésztát és kinyújtottam. Liszt
helyett próbáltam porcukrot használni a nyújtáskor.
Forrásban lévő vízben kifőztem az aránylag vékony tésztát. Olvasztott vajjal egy kicsit meglocsoltam.Ekkor felvertem a 3 tojásfehérjét és óvatosan összeforgattam a tojás sárgájás masszával.
Közben az üvegtálat kivajaztam és zsemlemorzsával beszórtam. Beleöntöttem a metéltet és 30 perc alatt 180 fokon előmelegített sütőben megsütöttem.
Eper lekvárral találtam.
Jó étvágyat!Piroska