Fűszeres cukkini, 15 perc alatt

  • 2023.07.04.
  • 2

Kedvenc klasszikusom,
Hemangi Stefán Helga receptje.
Az uram a lelkemre kötötte, hogy írjam le ide, mert nagyon finom. Visszajelzéseitekből tudom, hogy sokakat elriasztanak az idegen fűszerek, de higgyétek el, érdemes kipróbálni. Sok üzletben kaphatók már ezek a fűszerek. Pl. fekete mustármagot, római köményt, kurkumát a helyi csomagolásmentes boltban is kapni, de a SPAR, TESCO és az AUCHAN is forgalmazza már ezeket. Az ördöggyökér helyett használhattok fokhagymát. Persze, ezeket a keleti fűszereket "magyarosra" is kicserélhetitek (sárga mustármag, kömémymag, bors, pici őrölt paprika, 1-2 babérlevél, fokhagyma) és máris egy nagyon jó ízvilágú ételt ehettek, ami nem rántott és nem tócsni, mert legtöbbször eszünk cukkiniből.Hozzávalók:
2 evőkanál zsiradék1 teáskanál fekete mustármag
2 teáskanál római kömény5-6 currylevél1 evőkanál kókuszreszelékegy csipetnyi őrölt csili1/2 teáskanál ördöggyökérpor (aszafoetida, hing)1/2 teáskanál kurkuma80 dkg cukkini felkockázva (én negyedekre vágtam, azután párhuzamosan feldaraboltam és 1,5 cm-enként vágtam el)1,5 teáskanál sóFelmelegítettem a zsiradékot, kipattogtattam a mustármagot, hozzátettem a római köményt, kicsit pirítottam, beletettem a curryleveleket és a kókuszreszeléket, tovább pirítottam.Ezt követően rászórtam a csilit, az ördöggyökérport, a kurkumát, jól elkevertem és beletettem a cukkinit, azzal is elkevertem és kb. 8 percig hagytam a tűzön, időnként csak annyit kevergetve, hogy közben piruljon is.