Zellerkrémleves

  • 2013.04.05.
  • 1

Úgy döntöttem, amíg ilyen hideg lesz az időjárás, addig krémleveseket fogunk fogyasztani. Egyrészt, mert nagyon laktatóak, finomak és nagyon hamar elkészülnek, de úgy
igazából fel is melegítenek!
S most azért ezek jobban esnek, mintha egy hideg gyümölcslevest ennénk.

Hozzávalók és elkészítés
1/2 zellergumó 1 fej édes hagyma2 gerezd fokhagyma1 dl tejszín1 db közepes krumpli1 evőkanál saját készítésű ételízesítősó,frissen őrölt borspirított sonka falatkák a leves tetejére
A zellergumót és a krumplit megtisztítjuk és apróra felszeleteljük. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymákat és a fűszereket. Lefedjük, s kb 10 percig fedő alatt pároljuk (főzzük)
Amikor a zöldségfélék megpuhultak, botmixerrel pürésítjük. Közben hozzácsurgatjuk a tejszínt, s még egy pár pillanatig összeforraljuk. A habtejszíntől nagyon finom krémes állagú lesz a levesünk. Ha esetleg nagyon sűrű lenne, akkor még 1 dl tejjel hígíthatjuk.
A leves tetejére átpirított, jó ropogós
sonkaszeleteket teszünk, s egy kevéske zellerzölddel tálaljuk.
A sonka átsütésekor nyert finom kis zsíradék cseppecskékkel ízesítjük.
Jó étvágyat !

Címkék

Zeller Krémlevesek