Pohárkrém birspürével, csipkebogyólekvárral

  • 2024.02.17.
  • 6






A birspüré és a hidegen kikvarart hecserli lekvár frigye is a mennyekben köttetett. Annyira jól passzolnak egymáshoz, hogy mmm...



Ezt a desszertet a Mészáros Ádám féle csillagos vacsora ihlette, amelyre a Pávában került sor még januárban.



A birspürét előző nap is el lehet készíteni, hiszen hűlnie kell. A többi gyerekjáték.



Igazi őszi, téli desszert!







Hozzávalók: 12 drb. vajas keksz



4 birsalma



4 ek cukor



1 citrom



1 fahéjrúd



25 dkg mascarpone



1 dl tejszín



4 ek porcukor



1 tk fahéj



1/2 üveg hidegen kikavart hecserli lekvár







Pohárkrémek kedvelőinek:




https://tetovainyenc.ro/2023/07/19/kajszibarackos-pohardesszert-habcsokos-kremmel/



https://tetovainyenc.ro/2021/03/21/mangos-poharkrem-csillaggyumolccsel/



https://tetovainyenc.ro/2021/11/08/poharkrem-almaval-vaniliakremmel/








Elkészítése




A birsalmát megpucolom, magházát kivágom, kockára vágom.



Citromlével meglocsolom, hozzáadom a cukrot, a citromhéját, a fahéjrudat és kevés vízzel puhára párolom.



Ha kihűlt, a fahéjrudat és a citromhéjat eltávolítom, a birskompótot pépesítem.



A mascarponét a porcukorral, a fahéjjal és a tejszínnel krémesre kavarom.



A poharakba rétegezem a hozzávalókat: alulra kerül a keksz, erre jön a birspüré, a mascarpone krém, majd a csipkebogyó lekvár.



A rétegezést addig ismétlem, amíg a hozzávalókból tart.





A Pohárkrém birspürével, csipkebogyólekvárral bejegyzés először Tétova ínyenc-én jelent meg.