Karfiolburger

  • 2016.02.22.
  • 8


Nagy érdeklődésre tartott számot a karfiolbuci, így ígéretemhez híven hozom a receptet erre az egészséges hamburgerre. Kicsit macerás az elkészítése és természetesen ne egy olyan fehér lisztes hamburger ízvilágra számítsunk, de nekem nagyon ízlett, semmi hiányérzetem nem maradt utána, teljesen hozta a hamburger-fílinget a többi összetevőnek köszönhetően.:) Pizzaként is elkészíthető!Hozzávalók:2 burgerhezA karfiolbucihoz:1 nagyobb fej karfiol1 tojás50 gr reszelt parmezánsó, őrölt borsTovábbá:2 db marhahús pogácsa2 szelet sajtsalátalevél, vöröshagyma, uborka, paradicsom, ketchupElkészítés:1. A karfiolt rózsáira szedjük és késes aprítóban összeaprítjuk, egészen apróra, rizs-szerűre. Kb. 3 csészényi karfiolmorzsánk lesz.2. Tegyük mikrózható edénybe és a legmagasabb fokozaton 8 perc alatt "főzzük"puhára.3. Eztán a karfiolt szedjük egy konyharuhába és alaposan csavarjuk ki belőle a vizet, meglepő módon elég sok fog távozni.4. Üssünk bele egy tojást, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá reszelt parmezánt és dolgozzuk össze. Osszuk 4 felé és a 4 gombócot tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Alakítsuk kör alakúra, kissé lapítsuk el és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig süssük,míg aranybarna nem lesz. Hagyjuk picit hűlni,majd szedjük le a sütőpapírról.5. Ezután a szokásos módon töltsük meg a hamburgert. Én most gyorsfagyasztott húspogácsát használtam, amit a csomagoláson lévő utasítás szerint sütöttem meg. Érdemes kipróbálni, nagyon finom, egészéges burger.:)

Címkék

Hamburger Fitness