Rebarbara pohárkrém fagyival " sütés nélkül, gyorsan

  • 2015.08.09.
  • 2

Vajon hány bejegyzésem kezdtem azzal, hogy alig volt valamire is időm a héten, ezer meg egy dolgot próbálok csinálni, ezért találnom kellett egy gyors megoldást a sütikészítésre? Valószínűleg sokszor. És valószínűleg ennél még sokszor többször is fogok, magamat ismerve. Nem szeretek unatkozni, az biztos! Mostanában nem is szoktam, és úgy tűnik, ez idővel csak fokozódik.Jövő héten például nekiállok elkészíteni a Restaurant Day-re tervezett csomagomat! Már nagyon várom, jó kis finomságok készülnek majd… Ha kíváncsi vagy rá, mi is ez, ide kattintva találsz róla infot!De hogy ne térjek el a fő témától: a héten nálam egy szupergyors, hűsítő desszert készült, egy személyre, két személyre és sok személyre is elkészíthető, ki hogy szeretné. Nézzük is, hogyan! Rebarbara pohárkrém fagyivalHozzávalók 2 személyre:a rebarbara szószhoz:2 nagy szál rearbara1 púpos tk. étkezési keményítő2 ek. cukora kekszréteghez:100 g (2 kis csomag) gyümölcsös zabkeksz4 dkg vajaz összeállításhoz kell még:2 gombóc fagyi (pl. vanília)A rebarbarát megpucoljuk és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. 1 dl vízben feltesszük főni, ne nagyon kevergessük, inkább csak körkörösen mozgassuk meg a lábast, mert könnyen szálakra esnek a rebarbara darabok. Nagyon hamar megfő, ha már puha, adjuk hozzá a kevés vízben csomómentesre kevert keményítőt, óvatosan keverve (most muszáj…) forraljuk fel, ha az egész felforrt, kész is van.A kekszeket törjük apró morzsásra, a vajat olvasszuk meg, öntsük rá a kekszmorzsára és keverjük jól el.A kekszes keverék negyedét tegyük az egyik tálkába, másik negyedét a másik tálkába, és finoman nyomkodjuk le. Erre tegyünk két-két evőkanál rebarbaraszószt, simítsuk vízszintesre, majd szórjuk rá a maradék kekszmorzsát, simítsuk el ezt is. Tetejére tegyünk még két-két evőkanál rebarbaraszószt. Igény szerint behűtve vagy melegen is finom, de a tetejére mindenképp tegyünk egy gombóc fagyit!