Baconos fasírt muffin formában sütve

  • 2014.02.03.
  • 1

Igazán el vagyok maradva a posztolással, hiszen a képen szereplő baconos töltött fasírtot is még szilveszterre készítettem. Nem akarom, hogy feledésbe merüljön, ezért gyorsan begépelem most a receptet. Őszintén megmondva ez is eltart annyi ideig, mint amennyi idő alatt elő lehet készíteni ezt a vendégváráshoz is kiváló ételt. Ami nagy előnye
a
muffin formában sült baconba tekert fasírtnak, hogy összeállítás után a sütőnk végzi a többi munkát, ezenkívül nagyon finom ízt ad neki a baconszalonna kissé füstös íze. Én tojással töltöttem, de tehetünk bele sajtot, olivabogyót, uborkát stb.Hozzávalók a fasirthoz:50-60 dkg darált hús2 zsemle1 kisebb vöröshagyma2 tojás
só, bors, pirospaprika4 gerezd fokhagymaezen kívül 12 szelet baconszalonna6 főtt tojásA fasírtot a szokásos módon összeállítom. 12 lyukas muffin formát baconszalonnával kibélelem,
lyukakba kanalazom a fasírt felét,
kettőbe vágott főtt tojásokat a közepébe nyomom és betakarom a fasírt mások felével. Végül a baconszalonnák kilógó részét
ráhajtom és előmelegített középmeleg sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöm.