KacsaszÃv és gomba avagy SzÃvesen nyeltem, mint...
- 2021.05.11.
- 6
Eme pompázatos mannát, valóban szÃvesen "nyeltem, mint kacsa a nokedlit".Ugyi bár én fogékony vagyok az ilyesmi ritkaságokra és amint ill. ahogy lehet beszerzem, hogy mielébb megkóstolhassam, aztán jöhet a húdeokos vélemény vagy a rákattanás 😜 általában ez utóbbi lesz.KacsaszÃv - lényegében semmi különös csak a mérete, tehát könnyebb vele dolgozni, Ãze
olyan
mint bármi más szárnyasszÃvé pl. csirke, pulyka, liba, pelikán, griff (ha az egyáltalán madár).Most a világ legegyzserűbb módján kézÃtettem el, pörköltesen, gombával és nokedlivel.KACSA SZÃVE GOMBÃSANHozzávalók:1 kg kacsaszÃv25 dkg gomba10 dkg kenyérszalonna1 nagy fej vöröshagyma2-4 ger. fokhagyma2 db paprika1 db paradicsom1 ek. paradicsompüré1-2 db babérlevélfűszerpaprikamajoránnakakukkfűbors, sóA kacsaszÃvet szépen megtisztÃtjuk és hosszában négy részre vágjuk.A szalonnát, a papikát és a paradicsomot is kis kockákra vágjuk.A vöröshagymát és a fokhagymát felaprÃtjuk.Egy lábosban kipirÃtjuk a szalonna zsÃrját, a pörcöket kiszedjük/félretesszük (ha soknak találjuk a zsÃrját, vegyünk ki abból is) aztán üvegesre sütjük rajt a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsompürét, egy percig finoman pirÃtjuk, majd a paprikát és a paradicsomot is hozzáadjuk.Megsózzuk, megborsozzuk, kakukkfűvel, majoránnával és babérlevéllel ÃzesÃtjük, egyet rottyantjuk és az elÅ‘készÃtett szÃvet is belekeverjük.Meghintjük egy kis fűszerpapirkával, elkeverjük és vÃzzel felöntögetve pörkölt módján készre/puhára fÅ‘zzük, a fÅ‘zés utolsó 20-25 percében megtisztÃtott, felszeletet gombát adunk hozzá (ha a gomba apróbb akkor -mint én- gerezdekre is vághatjuk). Ugyi az ilyenféle nemes húsrészeknek vagy egy jellegzetes állaga, ezt vegyük figyelembe a puhulásakor – nálam, kb. egy órát fÅ‘tt.Naná, hogy nokedlivel vagy tarhonyával tálaljuk. Pl. csirkeszÃvbÅ‘l is kézÃthetÅ‘
-de a csirkeszÃvet csak félbe vágjuk-és keverhatjük májával is.
A szerzőről
Őrülten jó ételek