Kecskesajttal töltött karaj mediterrán lecsóval

  • 2017.12.11.
  • 6

Húsra éheztem, mégpedig rántottra. Eltekintettem a lakást elárasztó olajszagtól, hamarjában nekiálltam. És, hogy ne legyen a dolog olyan egyszerű, megtöltöttem jól fűszerezett lágy kecskesajttal,
mellé pedig zöldségekből köret járt. Amolyan ratatouille féleség. Most nem tettem hozzá padlizsánt, sem fokhagymát, pedig egy igazi ratatouille azzal jár. Nem baj, talán majd legközelebb... Mondhatom, nem lett rossz! Hozzávalók 4 személyre:4 szelet karaj (pulykafilével is nagyon finom)1/2 kg burgonya1 fej hagyma1-1 zöld és piros paprika3 paradicsom1 cukkini3 ek olívaolaj 2 ek sűrített paradicsom1/2 l zöldség alaplé1 rozmaringág2 dkg fenyőmag (elmaradhat)1 marék bazsalikomlevél1/2 marék petrezselyem2 dkg parmezánsajt (reszelt)10 dkg lágy kecskesajt (esetleg ricotta)1/2 cirtom lereszelt héjaliszt, zsemlyemorzsa a panírozáshoz2 tojásnapraforgóolajsó, bors A burgonyát és hagymát lehámozzuk, paprikát, paradicsomot, cukkinit lemossuk, 1-2 cm-es darabokra vágjuk (a paradicsomot előtte lehéjazhatjuk).Az olívaolajat egy fazékban felforrósítjuk, majd a zöldségeket közepes hőmérsékleten 5 percig pároljuk. A sűrített paradicsomot is belekeverjük és további 1 percig dinszteljük. Az alaplével felöntjük, hozzáadjuk a rozsmaringágat és fedő alatt 15 percig főzzük. Sóval, borssal, esetleg kevés cukorral ízesítjük.Közben a fenyőmagot szárazon kissé megpirítjuk, a parmezánt lereszeljük. A kecskesajtot (ricottát) összekeverjük az összevágott bazsalikomlevéllel és petrezselyemmel, hozzáadjuk a fenyömagot és a
parmezánt. Sóval, borssal és a citromhéjjal fűszerezzük.A hússzeleteket megmossuk, szárazra töröljük, enyhén besózzuk, borsozzuk, majd minden szelet oldalán egy mély nyílást vágunk és a tölteléket beletöltjük.A szeleteket lisztben, a felvert tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk (vagyis panírozunk) és a forró napraforgóolajban mindkét oldalát 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük.A kisült hússzeleteket a zöldséges „mediterrán lecsó”-val tálaljuk.