Mascarpones palacsinta torta

  • 2024.03.01.
  • 2

Palacsinta hozzávalói:50 dkg finomliszt2 dkg kakaóporÍgy néz ki felszeletelve3 db egész tojás2,5 dl tej9 dl szénsavas víz vagy szóda1 csipet só2 evőkanál cukor4 evőkanál olajKrém hozzávalói:10 dkg fehér csokoládé6 dl tejszín25 dkg mascarpone10 dkg porcukorElkészítése:A tojásokat elkeverjük a tejjel, cukorral, olajjal.Kimérjük a lisztet, csipet sót, majd a kakaót.Folyamatos keverés mellett apránként hozzáadjuk a tojásos részhez.Miután már csomómentesre kevertük a tésztát, felengedjük a szódával és simára elkeverjük.Palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.1 dl tejszínt felmelegítünk, beletörjük a csokit és felolvasztjuk, majd ezt a keveréket kihűtjük.A mascarponét, a hideg tejszínt és a kihűlt fehércsokis krémet összeöntjük egy nagy keverőtálba.Ízlés szerint rakunk hozzá porcukrot (ha a tejszín nem cukrozott)Szép fokozatosan a keverőgéppel kihabosítjuk.Egy kerek tálat keresünk, amibe 1 lapát krémet rakunk, amivel kikenjük a belsejét.3 palacsintával kibéleljük, majd kikenjük a palacsintákat a krémmel.Utána a palacsintákra egy lapát krémet rakunk, felén elkenjük, amit félbehajtunk és ezeket állítva felsorakoztatjuk a tálba. Amennyit csak tudunk.Maradék krémet is rákenjük az aljára, majd egy folpackkal letakarva, hűtőbe tesszük legalább pár órára.Mindezek után egy kicsit meglazítjuk az oldalánál és kiborítjuk egy tányérra.Ha ügyesek voltunk szépen egyben marad és szép tortaformánk lesz.Tetejét tejszínnel, gyümölcsökkel díszíthetjük.