Sós pálcikák

  • 2013.01.25.
  • 9

Hozzávalók:30 dkg liszt12 dkg vaj2 tojás sárgája4 evőkanál tejföl (szükség szerint)1 csapott teáskanálnyi só1 mokkáskanálnyi őrölt pirospaprika1 mokkáskanálnyi őrölt borsElkészítés:A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojások sárgáit, a tejfölt, a sót, a borsot, és jól összegyúrjuk.Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk vékonyra (vagy félujjnyi vastagra is lehet), felületét felvert tojásfehérjével megkenjük, és lisztbe mártott derelyevágóval feldaraboljuk tetszés szerint. Kis négyzet alakúra is lehet vágni, nem fontos rudacskákra.Sütőpapírral bélelt sütőlemezen sütjük ki szép pirosra előmelegített, 200 °C-os sütőben.Pirospaprika helyett köménymaggal is készülhet, ekkor a tetejére hintünk az egész köményből (kb. 1 evőkanálnyi kell belőle).