Tárkonyos csirkeraguleves

  • 2015.12.19.
  • 2

Ebben a nagy ünnepi hajtásban, a vásárlások és sütések közepette, nem nagyon jut idő főtt ételre ......viszont aki hozzá van szokva a házi koszthoz, annak nagyon hiányzik. Mi is már napok óta szendvicsen élünk, ezért elhatároztam, hogy ma főzök egy jó kis tartalmas levest, amit elő lehet kapni két bejglizés között. :-)Hasonló receptem van már a blogon
Nyírségi gombócleves címen, de ez kicsit más, tárkonyos és savanykásabb ízesítésű, és nem krumpligombóc, hanem tészta van benne. Idő hiányában bolti tészta, de azért jobb lenne házit belefőzni.Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemellfilé10 dkg kockázott bacon1 nagy fej vöröshagyma2-3 gerezd fokhagyma2 szál sárgarépa1 szál fehérrépa1 kisebb zellergumó20 dkg gomba20 dkg zöldborsó (mirelit3-4 karika citrom 3 ek. olívaolajsó, bors,vegeta( nálam házi)morzsolt tárkony1 kis doboz tejföl1 evőkanál liszt ( habaráshoz)1 marék tetszőleges tészta ( nálam olasz durum tészta)Elkészítés: A bacont az olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és tovább dinszteljük. Ezután rátesszük a kockára vágott csirkemellet, jól átpirítjuk, és fokozatosan adjuk hozzá a többi zöldséget, a répákat karikára, a zellert kockára, a gombát cikkekre vágva, majd a zöldborsót. Pár percig együtt pároljuk, közben hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket, a legvégén pedig felöntjük vízzel és beletesszük a citromkarikákat. Közepes lángon addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Utána elkészítjük a habarást, a tejfölt simára keverjük a liszttel, és a levesből egy merőkanállal belekeverünk a hőkiegyenlítés miatt, és behabarjuk vele a levest. Utánafűszerezzük még ha szükséges tárkonnyal, sóval, borssal ....stb...., majd egy marék tésztát belefőzünk.A recept forrása innen:innenJó étvágyat hozzá! :-)