Halas rakottas

  • 2015.06.04.
  • 2

Elkészítési idő: 80 percHozzávalók: 6 adag80 dkg tőkehalfilé2 ek olívaolaj2 cm gyömbér1/2 db citrom leve1/2 csomag halak fűszerkeverék40 dkg kelbimbó4 db sárgarépa1 db kalforniai paprika3 gerezd fokhagyma5 dl főzőtejszín3 dl tejföl3 ek keményítő2 tojássóA tőkehalfilét kockára vágom és egy kiolajozott tepsi aljára rendezem.Meglocsolom a citrom lével, ráreszelem a gyömbért, meghintem a fűszerkeverék felével.Ráteszem a kelbimbót, a felszeletelt sárgarépát, paprikát és ízlés szerint sózom.Egy tálban összekeverem a tejszínt, tejfölt, tojást, zúzott fokhagymát, maradék fűszerkeveréket, keményítőt és alaposan elkeverem.A tepsiben lévőkre öntöm, az egészet sütőbe tolom és 190 fokon 60 perc alatt készre sütöm.Felszeletelés előtt pihentetem egy órát.Párolt rizzsel, vagy önálló egytálételként tálalom.