Kókuszos, grÃzes kevert süti glutén- és tejmentesen
- 2018.05.01.
- 3
Szokás szerint egy "hagyományos" receptet találtam, amirÅ‘l rögtön tudtam, hogy megcsinálom a diéta szerinti változatot.Valóban egy könnyű, grÃzes süti az eredeti is, amit a femina. hu-n olvashattok, de azt hiszem, az enyém sem bújik el mögötte. :)Próbaként az eredeti mennyiség felét csináltam, de olyan jó lett, hogy itt már a dupla adaghoz való összetevÅ‘ket adom meg.A joghurt helyett sűrű kókusztejet használtam, a cukor helyett mézet, vaj helyett kókuszzsÃrt, a liszteket magam kevertem, a vanÃliás cukor helyett valódi vanÃliaport.6 dkg kókuszliszt, 10 dkg barna rizsliszt, 4 dkg bambuszrost liszt, 0,5 dkg útifűmagliszt, 4 ek. kókuszreszelék, egy csipet vanÃliapor, fél kiskanál szódabikarbóna (vagy foszfátmentes sütÅ‘por) - ezeket összevegyÃtjük.20 dkg sűrű kókusztej, 8 dkg méz, 5 dkg kókuszzsÃr - ezt a hármat is összekeverjük, kicsit megmelegÃtjük, hogy összeolvadjanak. Hozzáadunk 3 egész tojást, 1 bio citrom levét és reszelt héját. Miután már eléggé elvegyÃtettük, hozzáadjuk a lisztes-kókuszos keveréket.KókuszzsÃrral kikent tepsibe öntjük (lapogatjuk) és 175 fokon 30-35 percig sütjük. Közben még 4 evÅ‘kanál mézet kb. 1 dl vÃzzel felmelegÃtünk, hozzáadjuk egy másik citrom levét. Mikor megsült a tészta, meglocsoljuk ezzel a sziruppal, majd megszórjuk a kókuszreszelékkel. TetszÅ‘leges formára vágjuk és tálaljuk.