~ GOMBÁS - SNIDLINGES LEPÉNY ~
- 2014.03.18.
- 8
Nagyon egyszerű receptet hozok, de annál finomabbat . Gomba, tojás, snidling - ugye jól hangzik ? - és ez mind egy tejszínes szószban, egyenesen a sütőből.Gyorsan elkészíthető, laktatós vacsora vagy akár reggeli is lehet.Mivel a kertben már gyönyörűen sarjad a snidling, nem spóroltam vele . . .
~ HOZZÁVALÓK ~- fél kg apró csiperke- 1 nagy csokor snidling- 4 db tojás- 1 dl tej- 2 dl főzőtejszín- 1 , 5 ek liszt- 5 dkg olvasztott vaj- só, bors, ételízesítőpor- A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra, egy hőálló tálat kivajazunk.- A gombát megmossuk, szárát eltávolítjuk, négyfelé vágjuk és kevés olajon átpirítjuk.- A tojást, a tejet és tejszínt a liszttel csomómentesre keverjük, ízesítjük, majd beleszórjuk az aprított snidlinget.- A gombát belekanalazzuk a tálba, ráöntjük a tojásos szószt, végül rácsurgatjuk az olvasztott vajat is.- kb 30 - 35 percig sütjük.
A szerzőről
Juditka konyhája