Majonézes almás zellersaláta dióval
- 2018.01.03.
- 7
A hagyományos majonézes saláták közül néhányat a nyerskonyhában is el lehet készÃteni, majonézes kukorica saláta, cékla vagy borsósaláta… de talán a legizgalmasabb ez az almás zellersaláta nyers majonézzel. Kifejezetten téli étel, az alma, a dió és a zeller édes-hármasa teszi különlegessé.Hozzávalók 4 adaghoz18 dkg zellergumó tisztÃtva mérve12 dkg zellerszár15 dkg almaegy marék áztatott, szárÃtott dióMajonéz:15 dkg kesudió10 dkg almasó, citromlé, vÃzElÅ‘készÃtés: a diót beáztatjuk tiszta vÃzbe kb 10 órára, majd sütÅ‘ben vagy aszalógépben teljesen kiszárÃtjuk. ElkészÃtjük a majonézt: a kesudiót a hámozott, tisztÃtott almával, kevés vÃzzel és az ÃzesÃtÅ‘kkel simára turmixoljuk.ElkészÃtés: a zellergumót gyufaszál vékony csÃkokra, a zellerszárat vékony szeletekre vágjuk, az almát lereszeljük nagylyukú reszelÅ‘n. A darabos részt összekeverjük a majonézzel. Tálaláskor a tetejét megszórjuk összemorzsolt dióval.
A szerzőről
Gitta nyersétel blogja