Fokhagymával sült bőrös sertéscomb

  • 2017.02.02.
  • 0

Mikor megláttam a hentespultban nem haboztam sokáig, kettő szép vastag – benne a csont- szeletet a kosaramba is tettem. Finoman fűszerezve , fokhagymakarikákkal borítva omlósra- puhára sütöttem pataki tálban. Burgonyapürét készítettem mellé és csemege uborkát kínáltam hozzá. Igazi klasszikus , amolyan bármikormegtudomenni hús sült A bőre pedig finom ropogós lett
Nagyon nem is kell hozzá recept, de azért leírom, hogy én hogyan készítettem :
Hozzávalók : Bőrös , csonttal együtt vastagra vágott sertéscomb , só, zsír, őrölt kömény, leheletnyi őrölt bors, 5-6 gerezd fokhagyma.
A húst besóztam, fűszerekkel ízlés szerint megszórtam majd rákarikáztam a megpucolt fokhagymagerezdeket. A mázas pataki tálba zsírt kentem, ráfektettem a húst és lassan (150-160 fokon ) omlósra , a bőrét ropogósra sütöttem.
Egyszerű, kevés munkát igénylő étel hidegen, melegen egyaránt kiváló.