Vörös tonhalsteak baconszalonnába tekert spárgával

  • 2015.04.30.
  • 7

Születésnapi vacsorát készítettem, ugyanis megint egy évvel korosabb lettem gondoltam, adjuk meg a módját Egészen különleges nagyon finom vörös tonhalat készítettem minimális fűszerezéssel , szaftosra sütve olyan körettel, hogy az egész vacsorát bűntudat nélkül ehettük Jó ez csak vicc volt.. Fotózáskor vettem észre, hogy szivecske alakú a tonhalsteak amit a tányérra tettem Hozzávalók : 5 darab vörös tonhal filé, só, négy bors keveréke, zsiradék, zöld spárga, baconszalonna, majonéz, tejföl, fokhagyma, snidling.A tonhal szeleteket sóztam, négy bors keverékével durva őröléssel meghintettem , felhevített zsiradékon hirtelen megkapattam mindkét oldalán, majd abban a serpenyőben amiben ezt elvégeztem betettem a sütőbe 180 fokra és 5-10 perc alatt készre sütöttem. Sikerült pont olyanra sütnöm, hogy nem lett száraz, hanem megőrizte a szaftosságát . A hal a vöröses színét elveszítette sülés közben. A spárgákat megmostam, az aljából kb 2-3 cm darabot levágtam. Sós-őrölt borsos vízben puhára főztem, leszűrtem és baconszalonna szeletbe csomagolva serpenyőben meggrilleztem. A mártáshoz a majonézbe belekevertem egy kevés tejfölt, majd belereszeltem egy gerezd fokhagymát, és apróra vágott snidlinggel megszórtam.