Extra csokis süti
- 2016.02.03.
- 3
Biztos sokan ismeritek a Viasaton vetÃtett Sütimester cÃmű sütÅ‘s/fÅ‘zÅ‘s versenyt, amit annak idején igyekeztem figyelemmel követni. Åszintén nem tudom miért tetszett annyira, a szereplÅ‘k, a zsűri vagy az egész műsormenet, de az kétségtelen, hogy odaszögezett a TV elé.Azóta utánaolvastam a két műsorvezetÅ‘nek, és bizony rengeteg szakácskönyvet adtak ki, és hála az internetnek, sikerült beszerezni belÅ‘lük néhányat. :) Ez a recept Mary Berry 100 cakes and bakes c. könyvébÅ‘l van.Diétázóknak nem ajánlom, mert egy hónapra elegendÅ‘ cukrot kell felhasználni. Aki rajong a csoki valamilyen formájáért, nem fog csalódni, bátran állÃthatom errÅ‘l a sütirÅ‘l: tömör gyönyör. :)Hozzávalók (30*23 cm-es tepsihez)Tésztához4 tk cukrozatlan kakaópor4 ek forró vÃz4 tojás22,5 dkg vaj22,5 dkg cukor27,5 dkg liszt1 cs sütÅ‘porfél tk szódabikarbónacsipet sóMázhoz4 ek baracklekvár15 dkg csokoládé (nálam felesben ét és tejcsoki)6 ek vÃz35 dkg porcukor1 ek napraforgó olajElsÅ‘ lépésként simára keverjük a forró vizet a kakaóporral és félretesszük.A vajat habosÃtjuk a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet (sütÅ‘porral, sóval, szódabikarbónával) végül belekeverjük a kakaós masszát.PapÃrral bélelt tepsibe öntjük és 180°C-ra elÅ‘melegÃtett sütÅ‘be tesszük.35-40 perc alatt készre sütjük, de a biztonság kedvéért tűpróbával ellenÅ‘rizzük.Hagyjuk teljesen kihűlni, majd melegÃtsük fel a lekvárt és kenjük be vele a tésztát. (nekem egy picit magasabb lett középen a tészta, ezért lefaragtam belÅ‘le) Szintén hagyjuk teljesen lehűlni.A csokit olvasszuk meg, keverjük bele a vizet, várjuk meg, amÃg langyosra hűl, majd adjuk hozzá a porcukrot és olajat. Alaposan dolgozzuk össze, Egy kicsit nekem sűrű lett, ezért kevés vÃzzel javÃtottam az állagán, hogy könnyebben kenhetÅ‘ legyen.Kenjük be vele a sütit, de igyekezzünk gyorsan dolgozni, mert elég hamar kezd megkötni.Azért tetszett ez a bevonat, mert nem lesz kÅ‘kemény (bármikor könnyen szeletelhetÅ‘), de nem is marad ragacsos.Ha szeretnénk, dÃszÃthetjük szÃnes dekorcukorral, fehér csoki forgácsokkal, gyöngyökkel.Jó étvágyat kÃvánok!
A szerzőről
Flower receptes ládikája