Balzsamos-gorgonzolás körtesaláta dióval

  • 2012.03.28.
  • 9





Egy minden hősködést mellőző, rendkívül olcsó és egyszerű recepttel jelentkeznék. Most, hogy a téli fatness kúra véget ért, megpróbál az ember minél könnyebb ételeket az arcába juttatni, amiktől fittebbnek és egészségesebbnek érzi magát (ellenben a csodálatos téli disznótorosokkal, melyek után a levegővétel is igen komoly megterhelést okoz a kis megterhelt szervezetünknek).
Álljon itt tehát egy friss, gyors és egyszerű salátarecept, ami inkább egy tökéletes előétel, mintsem egy teljes értékű főétel!

Hozzávalók:
2db körte
2-3ek balzsamecet
5-10dkg gorgonzola
1 maréknyi dió
1 csomag rukkola
frissen őrölt bors



Van öt percünk valami fenséges étek elkészítésére, akkor próbálkozzunk ezzel! Nem mértem le stopperrel, de nettó öt perc és tutira kész vagyunk ezzel a recepttel.
Először is a körtét vágjuk fel szeletekre és kevés olívaolajon épphogy csak futtassuk meg. A lényeg, hogy a szeletek belseje lehetőleg még maradjon roppanós. Aztán fogjuk, és az egészet locsoljuk meg a balzsamecettel és szórjuk meg a dióval, ezután hagyjuk egy kicsit együtt a diót-körtét átmelegedni. Majd a tűzről levéve engedjük kihűlni a körtét és besűrűsödni a balzsamecetet. Érdemes kiváló alapanyagokkal dolgozni - tudom, hogy mindig ezt mondom, de jelen esetben különösen igaz, mivel kevés hozzávalóval dolgozunk!
Amikor kihűltek a körteszeletek, akkor egy tányérra először is rakjunk rukkolát vagy madárbegy salátát, esetleg bármilyen más zöld salátát, és erre fektessük rá a körtét. Ahogy a képen látható, én raktam friss körtét is közéjük, hogy annak az intenzív íze is érvényesüljön.
Aztán dobáljunk rá pár darab diót és mehet egy kevés friss olívaolaj is rá. Majd zárásnak a gorgonzola is, amiből én kis golyócskákat formáztam. Tudom ajánlani a dolce gorgonzola verziót, ami - azontúl, hogy nem csípős ízű - igazán szépen kenhető is.
Nincs más hátra, mint pár pohár bor és, hogy kellemes társaságában elfogyasszuk, aztán meg beüthet a Dolce Vita!