Ecetes sós stangli

  • 2014.01.11.
  • 3

A karácsonyi sok édes süti után egy kis sósra vágytam. És akkor megláttam Hankkánál ezt a sós finomságot. Ráadásul könnyű és gyors. Éppen kapóra jött, így megsütöttem. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.Mivel sajnos ismét számítógépes problémáim voltak, így nem tudtam a receptet megjelentetni. Úgy néz ki azonban, hogy megoldódott ez a helyzet, így ha kipróbálok egy receptet, akkor már nem hetek múlva fogom tudni csak megjelentetni.Nagy örömmel tudom ajánlani ezt a sós rágcsát kipróbálásra. Napokig eláll, egyszerű és gyors elkészíteni pár hozzávalóból.Az eredeti recept Hankka blogjáról:" Hozzávalók:70 dkg finomliszt1 csomag sütőpor2 teáskanál só50 dkg margarin12 evőkanál víz2 evőkanál 20 %-os eceta tetejére:tojástrappista sajtA lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, hozzáadtam a sót.Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állítottam össze.Letakarva egy éjszakán át pihenni hagytam.Másnap félujjnyi vastagra nyújtottam, megkentem enyhén felvert tojással és megszórtam reszelt sajttal.Derelyemetszővel rudakra szabtam, majd előmelegített, 180 fokos sütőben bő negyedóra alatt készre sütöttem."