Rácsos szilvás süti

  • 2015.10.09.
  • 7

Előre szólók ebben a sütiben az ég világon semmi különleges nincs. Viszont van benne cukor, liszt és vaj. Nos miután elrettentettem minden diétázót, a többieknek megsúgom, hogy ennél finomabb szilvás édességet még soha nem ettem ;)És rám is fért egy kis kényeztetés. Amikor beteg vagyok, vagy történik valami extra, akkor természetesen azt gondolom, hogy megérdemlek mindent, amire a szervezetem vágyik. Ez most a sportsérülésem kapcsán sincs másként! A felépülés érdekében bármit. Bár nem tudom, hogy a túlzott süteményfogyasztás hogyan fogja befolyásolni a csontom összeforrását... igyekszem erre is magyarázatot találni ;)Hozzávalók egy kisebb tepsihez:200 g liszt100 g vaj1 db tojás
+ plusz egy a kenéshezfél csomag sütőpor60 g cukor1 csipet sókb. fél kiló szilva1 tk vaj1 tk barnacukor2 csipet vanília örlemény0,5 tk fahéjfél citrom leveElkészítés:A puha vajat robotgéppel összehabosítjuk a cukorral és a tojással. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, sütőport és a csipetnyi sót. Majd a két keveréket összeöntjük, és egy gömböt gyúrunk belőle. (Ha nem akar összeállni, mert esetleg túl ragacsos, akkor adjunk hozzá még 1 tk lisztet) Tegyük hűtőbe pihenni, míg elkészítjük a tölteléket.A szilvát mossuk meg és vágjuk kisebb darabokra. Egy lábasban melegítsük fel a vajat, és a szilvát kezdjük el főzni benne. Mikor már átmelegedett és elkezd kicsi levet engedni, fűszerezzük ízlésünk szerint. Jól rotyogtassuk össze, legyen jó szaftos. (ha kevésnek tűnik a lé, egy kis vizet adhatunk hozzá) Miután kész, teljesen hűtsük le, időnként keverjük össze közben.
A tésztának a kétharmadát nyújtsuk olyan méretűre, mint a tepsink. Helyezzük a kicsit kivajazott tepsibe. Nyomkodjuk szét, hogy mindenhol legyen tészta.
Nyújtsuk ki a tészta megmaradt egyharmadát is. Vágjuk fel vékonyabb csíkokra.A kihűlt tölteléket oszlassuk el a tepsiben a tésztán, majd a tetejére tetszés szerint helyezzük el a csíkokat. A csíkokat kenjük meg felvert tojással.Mehet a sütőbe kb. 170 fokra, kb fél órára. Kész, ha már szép aranybarnák a tetején a csíkok.
Langyosan isteni finom, de másnap is fantasztikus!(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));