Vegán "tejszínes" kukorica és brokkoli ragú

  • 2019.11.15.
  • 5

Egy nagyon egyszerű, teljes értékű növényi étel, amivel egyszerre sok egészséges alapanyagot megehetünk. A családnak borsófőzelék készült, de nekem máshoz volt kedvem. A szósz gluténmentes, ha rizzsel, kölessel, hajdinával eszed, az is marad.Hozzávalók:2 marék fagyasztott borsó2 marék fagyasztott brokkoli4-5 fagyasztott spenótgömb (Aldiban lehet kapni, legalább is én ott veszem, nem pépesre darált, hanem szálas és kis gömbökben van lefagyasztva, így nagyon jól lehet adagolni currykbe, szószokba)egy doboz kukorica, vagy fagyasztott két marékfokhagyma, só, bors1 dl mandulatej1 evk barna rizsliszt2 evk sörélesztő pehely (ne hagyd ki, sajtos ízt ad)A fagyasztott borsót, brokkolit, spenótot, kukoricát kis vízben (szűken ellepte) megparoltam, sóval és fokhagymával. A mandulatejet elkevertem a rizsliszttel és sorelesztopehellyel és besuritettem. Kis borsot tekertem meg rá.Bulgurral ettem és nagyon finom volt.