Prézlimentes rántott csirke

  • 2015.07.24.
  • 5

Ezt a remek receptet boszorkányos Nosaltys szakácstársamtól, Witch -től olvastam. Nagyon megtetszett, tehát kipróbáltam. Természetesen többnyire valamit változtatok a recepteken, ha elkészítem. Ez most is így történt. Az eredeti receptben a húst olajba mártjuk és úgy a bundába, de én inkább joghurtos pácban tartottam a húst 3-4 órát és abból kiemelve bundáztam tojás nélkül, mint ahogyan az eredeti receptben szerepelt.
Hozzávalók:A páchoz:2 ek repceolaj2 dl görög joghurt1 tk himalája só1 tk őrölt kurkuma1 tk currypor1 kk cayenne-bors1 tk őrölt koriandermag 1 kk frissen őrölt fekete bors1 kg csirkecombA panírhoz:10 dkg rozspehely10 dkg parmezán sajt1 kk himalájasó1 kk fokhagyma granulátum1 tk őrölt sült vöröshagyma1 tk frissen őrölt borsElkészítése:A csirkecombokról lehúztam a bőrt, ketté vágtam az ízületnél és kifiléztem őket. egy-egy combot négyfelé vágtam. A pácot összekevertem és a csirkedarabokat beleforgattam. Lefóliázva a hűtőbe tettem egy éjszakára pihenni. Elég egy óra is, de minél tovább áll a joghurtban, annál omlósabb lesz, jobban átjárják az ízek. A rozspelyhet (eredetileg zabpehely) és a parmezán sajtot késes aprítóban összeaprítottam egészen apróra. Belekevertem a fűszereket is. A joghurtból kivett csirkedarabokról lerázogattam a joghurtot és ebbe a panírba forgattam. Így tojásra sem volt szükség a panírozáshoz. Sütőpapírral bélelt tepsibe tetem a bebundázott combdarabokat és 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen kb. 20 perc alatt aranybarnára sütöttem mindkét oldalán.
Sült cukkinivel, édes burgonyával és újburgonyával kínáltam.A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak első sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.