Rozspelyhes sült krumplis tönköly kenyér

  • 2014.05.11.
  • 6

Ma ilyen kenyeret sütöttem, tekintve, hogy maradt egy sült krumpli a
gnocchiból. Ennek is nagyon jót tett a sóban sült krumpli. Lágy, laza, finom fehér kenyér sült belőle.Hozzávalók:
12 dkg
tang zhong12 dkg sóban sült krumpli3 ek rozspehely5 dkg vaj2 ek tejföl80 dkg tönköly fehér liszt1 ek só3,5 dl langyos víz1 tk cukor3 dkg friss élesztőElkészítése.A vízben elkevertem a cukrot, felfuttattam az élesztőt. A krumplit meghámoztam és finom lyukú reszelőn lereszeltem. Minden hozzávalót kenyérsütőgép üstjébe készítettem és dagasztásra kapcsoltam.Az óriásira kelt tésztát, ami elég lágy volt, lisztezett deszkára borítottam, néhányszor finoman meghempergettem és tekertem rajta párat, majd a teflon kacsasütőtálba fektettem. A tetejét kevés liszttel hintettem meg és lefedtem az üvegtetővel. Öröm volt nézni, milyen rohamosan növekedik a tálban. Közben előmelegítettem a sütőt 250 fokra. Mikor már forró volt, a kenyeret betettem tetővel lefedve 20 percre, majd levettem a tetőt és a hőfokot 190 fokra és még 20 percig pirítottam a kenyeret, majd rácsra tettem ki hűlni.A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak első sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.