Paraszt saláta

  • 2013.07.17.
  • 6

Visszatértem. :) Épp itt volt az ideje. Mert ugye mondjuk, hogy mindig csak a munka. És tényleg. Na de kevesen vannak, akik elmondhatják, hogy élvezik a munkájukat. De én azok közé tartozom. :) Öröm és boldogság. A Paleokosár az éjjelem, a nappalom, a szabadidőm, a munkám, minden gondolatom. De most már illik a másik hobbimnak is időt szentelni, mert főzni nagyon szeretek, és minden nap hódolok is eme szenvedélyemnek, de csúnyán elhanyagoltam a blogot, pedig ez a másik nagy kedvencem.Itt vagyok, megvagyok, jól vagyok. A belépőm egy gyors finomság, egy szokatlan saláta, mert legtöbbször, ha valami húsfélét teszünk a zöld levelekre, akkor az valami grillezett finomság.De itt most a füstös aromák, a magyaros ízek kapnak főszerepet. Valamint a meleg és a hideg kontrasztja, melytől felejthetetlenné válik ez a saláta és csak arra tudsz majd gondolni, mikor ehetem újra? :)HozzávalókAlap bármilyen készen vásárolható salátakeverékfel lehet turbózni paprika, uborka, hagyma, paradicsom karikákkal 3 szelet vékony angolszalonna 12-14 karika kolbász1 evőkanál Paleolaj5 szem olajbogyó Öntet 3 evőkanál Cocomas
1 evőkanál víz só, bors
fél gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál Paleolaj.
Elkészítés Az öntethez mindent összekeverni és ez kész is van. Az angolszalonnát felcsíkozzuk, a kolbászkarikákkal együtt egy evőkanál Paleolajon megpirítjuk. A tányérra szórt saláta tetejére tesszük még forrón, rákanalazzuk az öntetet és máris fogyasztjuk. Egyik kedvenc finomságom. Megfelel gyors ebédnek vagy változatos reggelinek is.