KÓKUSZOS-ZÖLDCITROMOS TEJESPITE

  • 2013.01.23.
  • 4

Nem tudom ki hogy van vele, de nálam a tejespite teljesen kimaradt a gyermekkori menüsorból. Egészen fiatal felnőtt koromig nem is tudtam, hogy létezik... Egy ideje azonban már szemeztem néhány tejespite recepttel, most a nagy hidegben rá is vettem magam egy kókuszos-zöldcitromos változat elkészítésére, ami kicsit lélekmelegítőként hatott.
Nem mondom, hogy ezentúl minden héten megsütöm, de ha szorít az idő, bizony gyorsan össze lehet hozni, és még olcsó is... Na jó, a cukron lehet spórolni :-)Hozzávalók egy kb 18 cm átmérőjű sütőtálhoz:1 db konzerv kókusztej
2 zöldcitrom reszelt héja2 tojás2 evőkanál kukoricaliszt3-5 dkg kristálycukor (ízlés szerint)kevés vaj és liszt a forma előlészítéséheza tetejére porcukor és passiógyümölcsA sütőt előmelegítem 140 fokra. A sütőtálat vajjal kikenem, liszttel megszórom.
A lisztet, cukrot a tojásokkal elkeverem, majd kézi habverővel folytonosan keverve kis adagokban hozzáadom a kókusztejet. Csomómentesre keverem, majd beleteszem a citromok héját.
Az egészet az előkészített formába öntöm és kb 45-55 percig sütöm. Akkor jó, ha a teteje aranybarna és már nem folyik a közepe. Langyosra hűtöm, és porcukorral meghintve, passiógyümölccsel tálalom.