Almás krémes.

  • 2013.11.06.
  • 3

Az ősz finom, egészséges gyümölcse az alma.
Ezt használtam fel most egy sütemény készítéséhez.Egy közepes tepsit
sütőpapírral
kibéleltem, kivajaztam. szeletelt almával kb 3 ujjnyi
vastagon kibéleltem.
Egy állítható
gyaluval szeleteltem az almát.
Ne legyen túl vékony az alma szelet.Barna cukorral, reszelt citromhéjjal megszórtam.Erre került a tészta massza.
Tészta:
5 db tojás
5 ek cukor9 ek liszt
1 ek étkezési keményítő1 cs
sütőpor1 dl olaj1 ek instant kakaó porA tojásokat a cukorral , olajjal keményre verte a robotgép.A sütőporos lisztet kanalanként adtam hozzá.
A
masszából a tálban hagytam keveset a többit az almára öntöttem.
A visszamaradt masszába 1 ek instant kakaó került, jól elkevertem, majd
csíkokban
a massza tetejére csurgattam. megmárványoztam.200 C°-on előmelegített, légkeverésen került a sütőbe.
10 perc után 160 C -on sült még 20 percig.A tepsiből egy tálcára fordítottam.
Így az alma került felülre.Erre megy a krém.Krém1 cs
tejszín
ízű
pudingpor1 ek étkezési keményítő.
4 dl tej,diónyi vaj1 ek cukor
10 dk vaj 2 ek porcukorral habosra keverve.
A
kihűlt
puding masszával
össze keverem a vajat, az alma tetejére simítom.
Erre olvasztott csoki került.Nagyon pikáns, finom sütemény.
LoveMyProfile.com <3 Profile Counters