Csodás kakaós muffin, fehércsokoládés krémmel

  • 2013.04.06.
  • 3

Mostanában nem sütök, főleg azért hogy ne csábuljunk el, inkább pár kocka csokoládét eszünk, az nem akkora bűnbeesés mint egy habos sütemény. Viszont egy kedves barátném jött látogatóba, és hogy néz az ki, hogy a Barbi konyha üres? :))Ez lett belőle, gyors, finom és hizlal! De sebaj, most megint nem sütök! :)Tésztához:150 g lisztfél csomag sütőpor2 tojás150 g tea vaj150 g cukor3 evőkanál baracklekvár50 g kakaóporKrémhez:500 g mascarpone2,5 dl tejszín3 evőkanál porcukor100 g Boci fehércsokoládé50 g étcsokoládéElkészítés:A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A muffin sütőformába beletesszük a papír kapszlikat.A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral.A tojásokat habosra keverjük a cukorral, aztán lágy vajjal, végül a baracklekvárral is összekeverjükEbbe a masszába beledolgozzuk a lisztes keveréket.Elosztjuk a muffin formákban, és 20-25 perc alatt készre sütjük, majd a formában hagyjuk kihülni.A krémhez a mascarpone-t habosra keverjük a porcukorral, majd a tejszínt hozzáöntve addig verjük tovább míg kemény habot kapunk.Tegyük hűtőbe míg a fehér csokoládét felolvasztjuk.Vízgőz felett kezdjük olvasztani és mikor félig elolvadt, félrehúzzuk a tűzről és kevergetve teljesen felolvasztjuk, ekkor keverjük a mascarpone-s krémhez.Tegyük egy fél órára hűtőbe, majd habzsákból nyomjuk a sütemények tetejére, a maradékot pedig tegyük egy pohárkába, mert a sütemény mellé még tálaláskor tehetünk pár kanálkával.Az étcsokoládét szintén vízgőz felett olvasztjuk és díszítjük vele a muffinok habos tetejét.
Jó étvágyat!