Húsleves másként + Blogkóstoló 12. forduló

  • 2013.10.16.
  • 1

A hétvégén húslevest készítettem egy kicsit másképp, mint ahogy már megszoktuk. Gyorsabban is elkészül, és ami még fontos, hogy a sok zöldség meg hús sem vesz kárba. Én eddig soha nem tettem a tányérba zöldséget vagy húst, csak tésztával szerettem, így ha nem készült boeuf (böf )saláta vagy sóba-főtt, biza megesett, hogy kidobtuk a finom zöldséget, vagy a megmaradt húst. Amikor megláttam Hajniéknál a húsleves eme elkészítési módját, tudtam, hogy hamarosan nálunk is elkészül. Szombaton amíg rotyogott a leves, egy kicsit leültem a gép elé és nézegettem a blogokat, amikor megláttam, hogy Teller-cake, a blogkóstoló újabb fordulójának háziasszonya, pont Hajniék blogját sorsolta nekem. :) Nagyon megörültem, mert az egyik kedvenc blogom, szinte nap mint ellátogatok hozzájuk, és már sok mindent kipróbáltam tőlük. Sőt, a blogkóstolónak köszönhetően ismertem meg őket pont egy éve. :)Így ez a leves készítés pont kapóra jött, ez az első forduló, hogy már a sorsolás napján el is készült a kiválasztott étel (akaratom ellenére :P), de ha az időm engedi, akkor készítek majd egy desszertet is.Hajni, köszönöm az öltelet és sok jó receptet! Teller-cake, neked köszönöm a játékot! :) Hozzávalók:- 6 csirke alsócomb- 3-4 nagyobb szál sárgarépa- 2-3 szál petrezselyemgyökér- 1/2 fej zeller- 1 fej vöröshagyma- 1 zöld paprika - só, őrölt és szemes borsElkészítés:A csirkecombokat megtisztítjuk, mossuk és sós hideg vízbe feltesszük főni. Amikor már fő, leszedjük a habját a tetejéről. Hozzáadjuk a megtisztított hagymát, fűszertojásba zárt borsószemeket, a kicsumázott és kettőbe vágott paprikát, majd takarékon lefödve tovább főzzük.Közben a zöldségeket megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.Amikor a hús megfőtt, kiszedjük a levesből és félretesszük. A leveshez adjuk a lereszelt zöldséget és puhára főzzük. Ezután kiszedjük a hagymát, paprikát és a fűszertojást.A húst leszedjük a csontról, falatnyi darabokba vágjuk és visszatesszük levesbe. Pár perc alatt összeforraljuk, utóízesítjük sóval és őrölt borssal. Tálaláskor tetejére apróra vágott zöldpetrezselymet szórunk.